کیوکوشین کاراته


   شهر افعی-اندی هوگ
موضوعات مطالب
نويسندگان وبلاگ
آمار و امكانات
»تعداد بازديدها:

ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 13
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 13
بازدید ماه : 101
بازدید کل : 43340
تعداد مطالب : 57
تعداد نظرات : 3
تعداد آنلاین : 1


Alternative content


طراح قالب

Template By: LoxBlog.Com

درباره وبلاگ

به گروه خوش امدید
لينك دوستان
» قالب وبلاگ

» فال حافظ

» قالب های نازترین

» جوک و اس ام اس

» جدید ترین سایت عکس

» زیباترین سایت ایرانی

» نازترین عکسهای ایرانی

» بهترین سرویس وبلاگ دهی

دهکده افعی
ردیاب خودرو

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان شهر افعی و آدرس asps.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.

<-PollName->

<-PollItems->





آرشيو مطالب
پيوند هاي روزانه
» اطلاعیه

                  باشگاه کیوکوشین کاراته پایتون

                                                     مکان:باشگاه ولی عصر (عج)روزهای فرد ساعت20:30الی22



نويسنده : حمیدرضا حاجی آقایی | تاريخ : یک شنبه 18 تير 1391برچسب:, | نوع مطلب : <-PostCategory-> |
»



نويسنده : حمیدرضا حاجی آقایی | تاريخ : یک شنبه 18 تير 1391برچسب:, | نوع مطلب : <-PostCategory-> |
» زندگی نامه شیهان اندی هوگ

 

زندگینامه شیهان اندی هوگ

مرحوم شیهان اندی هوگ در سال 1964 میلادی در دهکده کوچکی واقع در کشور سوئیس بدنیا آمد او به خاطر بضاعت اندک مالی خانواده خود دوران کودکی خود را در یتیمی گذراند و مادر بزرگش مسئولیت سرپرستی او را بعهده گرفت .اندی با توجه به شرایط ضعیف جسمانی اغلب مورد تمسخر و حتی آزار و اذیت همکلاسی­های خود قرار میگرفت . شاید در همان دوران بود که اندی برای قوی شدن آماده و مهیا گردید و این آغاز رشد و پیشرفت قهرمان آینده جهان بود. اندی خیلی زود در کاراته رشد کرد بطوریکه در سنین نوجوانی در مسابقات بزرگسالان به راحتی برتری خود را با پیروزی بر حریفان به اثبات رساند زمانی که اندی یک پسر جوان بود از فیلم راکی در جهت قهرمان شدن الهام گرفت و همت و اراده او باعث شد تا در آینده بتواند بارها قهرمان جهان شود .شیهان اندی با 19 سال سن در سومین دوره مسابقات جهانی کیوکوشین کاراته برای اولین بار شرکت کرد . این تازه وارد با اجرای مبارزات تکنیکی و مهارتهای منحصر بفرد خود جهان کیو کوشین را تحت تاثیر قرار داد . چهار سال بعد یعنی در چهارمین دوره مسابقات جهانی کیوکوشین در سال 1987 اندی با مبارزان بزرگی چون ماسودا و ادمیردا کوستا که هر دوی آنها از سد مبارزات 100 نفره گذشته بودند دست و پنجه نرم کرد و آنها را براحتی شکست داد. فینال این مسابقات مبارزه دو نفر از بهترین مبارزان تکنیکی تاریخ کیوکوشین بود ( شوكی ماتسویی و اندی هوگ) و این اولین باری بود که یک مبارز غیر زاپنی به فینال مسابقات جهانی کیوکوشین راه پیدا کرده بود .

برای دیدن تمام مطلب به ادامه مطلب مراجعه کنید

هم اکنون نیز پس از گذشت سالها کاراته کارها و دوستداران مبارزه درباره فینال بزرگ شوكی ماتسویی با اندی هوگ و نتیجه آن صحبت می کنند مبارزه اندی تحولی بزرگ برای دنیای غرب بود و فضای جدیدی را برای مبارزان اروپائی باز کرد و به دنیا نشان داد که با اراده شجاعت و مهارت هرکسی میتواند یک قهرمان شود.در هر حال بسیاری از مردم اندی را برنده واقعی فینال میدانستند . او می­بایست قهرمان چهارمین تورنمنت کیوکوشین می­شد . در سال 1988 اولین سوپر کاپ بین المللی اروپا در سوئیس سازماندهی گردید و رقبایی از زاپن - انگلیس - هلند - مجارستان - آلمان و اسپانیا در این دوره حضور داشتند . شیهان اندی هوگ برنده مطلق این مسابقات بودو مهیج ترین مبارزه بدون انکار فینال بین اندی هوگ و کنجی میدوری ( قهرمان جهان در سال 1991 ) بود با پیروزی اندی در راند دوم به اتمام رسید. اندی در سال 1989 برای دومین بار قهرمان سنگین وزن اروپا شد او برترین قهرمان اروپا بوده و از محبوبیت خاصی برخوردار بود . اندی در سال 1992 به منظور کسب تجربیات در سایر سبکهای آزاد، کیـوکـوشین را ترک كرد و این در حالی بود که او با بزرگترین مبارزان تاریخ کیوکوشین مبارزه کرد. در همان سالی که اندی سازمان جهانی کیوکوشین را ترک نمود در سبک سِیدوکان کاراته با غلبه بر قهرمان نامی این سبک ( تائی کین ) عنوان جهانی سِیدو را از آن خود کرد یکسال بعد در سال 1993 اندی با غلبه بر رقبای سرسختی همانند کاکودا به فینال مسابقات سیدوكان رسید فینال این مسابقات را اندی با قهرمان نامی زاپن ساتاکه برگزار کرد در کلیه راندها برتری با اندی بود . حتی در یک راند با ضربه کاکاتو ساتاکه را نقش بر زمین کرد ولی در پایان رای با تساوی داوران و پس از انجام تامشی واری (شکستن اجسام ) فینال را از دست داد . او در این مسابقه با قهرمان ملی زاپن نمی جنگید بلکه بر علیه نابرابریها و .... مبارزه میکرد . شیهان اندی هوگ توانست قلوب مردم زاپن را فتح کند و از آن پس لقب سامورائی چشم آبی را بدست آورد .

 

اندی هوگ در مسابقات K-1

در سال 1993 اولین مسابقه اندی در 5 نوامبر در مقابل موراکامی آغازگردید و این شروع مسابقات وی در این سیستم مبارزاتی ( کیک بوکس ) بود . او در اولین راند مبارزه پس از گذشت 50 ثانیه 3 مرتبه موراکامی را شکست داد . لگدهای مخرب وی باعث شد از شمال زاپن ( هوکایدو ) تا جنوب زاپن ( اوکیناوا ) اندی را بعنوان یک سوپر استار بشناسند . علاوه بر ضربات پای اندی قدرت مافوق و تکنیک برتر او باعث شد که مردم او را بعنوان سلطان رینگ انتخاب کنند . شیهان اندی دارای روحیه خونگرمی بود که موجب میشد احترام عمیقی در مقابل رقبایش داشته باشد و عشق عمیقی را در طرفدارانش بوجود آورد کانچو ایشی رئیس سبک سیدوكان و کارگردان مسابقات K-1 میگوید : عمده­ترین دلیلی که مردم زاپن اندی را بسیار زیاد دوست دارند این است که او چیزی دارد که زاپنی ها به آن احترام میگذارند و آن خونگرمی قدرت و تواضع است . در سال 1996 اندی هوگ به لقب بهترین مبارز هنرهای رزمی مفتخر شد او در بزرگترین همایش هنرهای رزمی در آلمان نمایش واقعی کاراته را به همه دوستداران این رشته عرضه کرد و در پایان شمشیر زرین سامورائی را از دستان ژان کلود ون دام (فرانكی) دریافت نمود . او در سال 1996 قهرمان مسابقات K-1 شد و در سالهای 97 و 98 فینالیست این مسابقات بود. شیهان اندی در سن 35 سالگی به بیماری سرطان خون مبتلا گردید و در بیمارستان نیپتون زاپن تحت درمان شمیائی قرار گرفت . او فقط در اولین هفته های کوتاه سی و ششمین سال زندگیش بود که ناگهان چشم از جهان فرو بست. قلب اندی 3 بار از حرکت باز ایستاد و پزشکان سعی کردند که حیات او را برگردانند اما برای چهارمین مرتبه که قلب قهرمان از حرکت باز ایستاد پزشکان معالج او بیشتر سعی نکردند که او را به زندگی برگردانند و او در کمال آرامش و صلح با مرگ پیوند خورد . از دست دادن اندی هوگ ضایعه بزرگی برای دنیای هنرهای رزمی بود زیرا در این دنیا قهرمانان گرانبهائی همانند او زیاد نیستند .



نويسنده : حمیدرضا حاجی آقایی | تاريخ : یک شنبه 18 تير 1391برچسب:, | نوع مطلب : <-PostCategory-> |
» مرحوم اویاما



نويسنده : حمیدرضا حاجی آقایی | تاريخ : جمعه 16 تير 1391برچسب:, | نوع مطلب : <-PostCategory-> |
» طناب زدن

طناب‌زدن، فواید این ورزش کم خرج و مفرح

دکتر بورتز در مجله انجمن پزشکی امریکا در سال 1982 گفته بود؛ در حال حاضر دارویی وجود ندارد که بتواند مانند تمرین‌های ورزشی ضامن سلامتی انسان در طول عمر او باشد. همچنین از بورتز سؤال می‌کنند که چه نوع تمرین ایروبیکی که مناسب و کم هزینه نیز باشد را برای مقابله با سالخوردگی پیشنهاد می‌کند؟ و او در پاسخ می‌گوید؛ طناب زدن. زیرا نه تنها یک ورزش خوب و قدیمی است بلکه ایروبیکی نیز هست.

 

اگر در هر دقیقه بین 120 تا 140 طناب بزنید، در هر ساعت 720 کالری می‌سوزانید و این میزان دو برابر سوخت کالری در ورزشهایی نظیر تنیس و والیبال است. به گفته دکتر لئونارد شوارتز (متخصص قلب و عروق)، اگر به جای حذف یک وعده غذا از برنامه روزانه بتوانید طناب بزنید 90 درصد از آنچه که از دست می‌دهید چربی‌های اضافه خواهد بود. همچنین اگر بتوانید روزانه معادل 1500 کالری از طریق ورزش بسوزانید (که این میزان پنج برابر مقداری است که انجمن قلب امریکا برای تناسب اندام تجویز می‌کند) با سرعت بسیار زیادی کاهش وزن خواهید داشت. حتی اگر هدف شما سوخت کالری نباشد، از طناب زدن مشکلی برای شما ایجاد نخواهد شد.

دکتر کوپر مؤسس انجمن تحقیقات ایروبیک در دالاس تگزاس و همچنین ابداع‌کننده سیستم امتیاز تأثیر ورزشهای متفاوت می‌گوید: امتیاز طناب‌زدن از هیچ ورزش دیگری کمتر نیست. در جدول زیر تعدادی از ورزشهای محبوب امریکاییان و همچنین ساعت زمانی بیولوژیکی آنها را ملاحظه می‌کنید.

فعالیت

زمان

میزان امتیاز

طناب زدن

10 دقیقه

3 امتیاز

جاگینگ (دو آرام)

10 دقیقه

3 امتیاز

تنیس

30 دقیقه

5/1 امتیاز

شنا

10 دقیقه

1 امتیاز

دوچرخه‌سواری

10 دقیقه

1 امتیاز

هندبال

10 دقیقه

5/1 امتیاز

پیاده‌روی

1 ساعت

5/1 امتیاز

طناب زدن باعث کاهش تنش و افزایش سطح انرژی می‌گردد و سرعت تناسب اندام را نسبت به گذشته 30 برابر می‌کند. در تحقیقاتی که در مرکز تناسب اندام در دانشگاه ایلی‌نویز صورت گرفت از شرکت‌کنندگان خواسته شد در طول یک هفته به مدت پنج روز و طی 60 دقیقه در پنج مرحله به هر میزان که می‌توانند طناب بزنند، نتیجه این تحقیق بسیار شگفت‌انگیز بود و تغییرات فیزیکی ذیل حاصل گردید:

  • افزایش نیروی زانو و پا
  • افزایش اندازه ماهیچه ساق پا
  • توانایی پرش بهتر(برخی‌ها می‌توانستند 5/11سانتیمتر بیشتر بپرند)
  • افزایش سرعت در دویدن

ضمناً بدن آنها بسیار چابک‌تر و انعطاف‌پذیرتر شده بود، قفسه سینه آنها نیز بازتر شده و قلب آنها از قدرت بیشتری برخوردار شده بود. دکتر لی بـِرِک، از دانشگاه لوما لیندای کالیفرنیا می‌گوید: طناب زدن مثل استفاده از آسپرین است. به این دلیل که ورزش باعث ایجاد آرامش طبیعی در بدن انسان می‌شود که آن را بتااندورفین می‌نامند و این امر در اثر فعالیتهای سخت و توان‌فرسا ایجاد می‌گردد. این ماده باعث ترشح هورمونی از طریق مغز می‌شود و غدد مخاطی نیز باعث افزایش تحمل درد و احساس خوب بودن می‌شوند. تناسب فیزیکی باعث می‌شود بتااندورفین سریعتر و به مقدار بیشتر تولید گردد، در حالی که در افرادی که فاقد تناسب فیزیکی هستند این‌گونه نیست.

سرانجام اینکه هر کجا می‌روید طناب را همراه داشته باشید. طناب زدن یک ورزش قدیمی برای مقابله با سالخوردگی است و هرگز منزل خود را بدون همراه داشتن آن ترک نکنید و هر روز آن را در برنامه زندگی خود بگنجانید.

ابتدا لازم است طناب خوبی را تهیه کنید. این طناب می‌تواند از جنس پلاستیک و یا دارای پوشش اسفنجی باشد. لازم است قدری سنگین باشد تا با آن احساس راحتی کنید(بهتر است مقداری وجه برای خرید طنابی که بر اساس اصول علمی و عملی طراحی شده است و در کلیه فروشگاههای ورزشی نیز موجود است، کنار بگذارید) و حتی بد نیست شخص دیگری طناب زدن شما را شمارش کند.

طناب را در وسط کف پا نگه دارید. اگر دسته‌های آن تا زیر بغل شما برسد از اندازه مناسبی برخوردار است.

برای طناب زدن جای مناسبی را انتخاب کنید (مثل تاتامی یا یک فرش). اگر پا برهنه هستید هرگز سطوح تخت را انتخاب نکنید. برای جلوگیری از صدمه به پا و قوزک پا از کفش ورزشی مناسب استفاده نمایید.

ابتدا به مدت پنج دقیقه برای گرم کردن بدن خود راه بروید. سپس قوزک پا، ماهیچه‌های ساق پا و قسمتهای بالایی پا را به آرامی کشش دهید. جدول تمرینی زیر را که برای پانزده هفته در نظر گرفته شده است، دنبال کنید. اگر تازه کار هستید از ابتدای جدول شروع نماید و اگر از قبل با اینگونه تمرین‌ها آشنایی دارید، از قسمتهای پیشرفته‌تر آن شروع کنید. در هر صورت لازم است در هر دقیقه به میزان 80 الی 100 طناب و یا 500 طناب بدون وقفه در 5 دقیقه طناب بزنید. در طول یک هفته شاهد تغییرات و پیشرفتهای خود در این برنامه خواهید بود.

هفته

طناب‌زدن

استراحت

تکرار

کل زمان طناب‌زدن

اول

15 ثانیه

45 ثانیه

8 بار

2 دقیقه

دوم

15 ثانیه

25 ثانیه

10 بار

5/2 دقیقه

سوم

15 ثانیه

20 ثانیه

12 بار

3 دقیقه

چهارم

20 ثانیه

15 ثانیه

11 بار

5/3 دقیقه

پنجم

30 ثانیه

15 ثانیه

8 بار

4 دقیقه

ششم

45 ثانیه

20 ثانیه

8 بار

6 دقیقه

هفتم

1 دقیقه

30 ثانیه

7 بار

7 دقیقه

هشتم

5/1 دقیقه

45 ثانیه

6 بار

9 دقیقه

نهم

2 دقیقه

1 دقیقه

5 بار

10 دقیقه

دهم

5/2 دقیقه

1 دقیقه

5 بار

5/12 دقیقه

یازدهم

3 دقیقه

1 دقیقه

5 بار

15 دقیقه

دوازدهم

5/4 دقیقه

1 دقیقه

4 بار

18 دقیقه

سیزدهم

6 دقیقه

1 دقیقه

3 بار

18 دقیقه

چهاردهم

7 دقیقه

2 دقیقه

3 بار

21 دقیقه

پانزدهم

8 دقیقه

2 دقیقه

3 بار

24 دقیقه

با انتخاب نوع تمرین‌ها و میزان استراحت در طول این پانزده هفته و نیز استفاده از وزنه‌ برای ناحیه قوزک و نیز کمر می‌تواند به بهبود وضعیت قلبی، عروقی و همچنین سوخت کالری خود کمک نمایید.

در تمریناتتان جدی و کوشا باشید!

برگرفته از شماره اول مجله هنرهای رزمی، آذر



نويسنده : حمیدرضا حاجی آقایی | تاريخ : پنج شنبه 17 فروردين 1391برچسب:, | نوع مطلب : <-PostCategory-> |
» جلو گیری از آسیب

اقدامات اولیه درمانی در آسیبهای ورزشی شامل مراحل زير است

1- محافظت و پیشگیری از آسیب بیشتر مثلاً با استفاده از وسایل کمک ارتوپدی

2- استراحت که بسته به نوع آسیب از فرم مطلق آن تا استراحت نسبی را شامل می شود.

3- استفاده از یخ سبب کاهش درد،تورم و التهاب می شود.

4- فشار که اگر همراه با یخ استفاده شود سبب محدود شدن تورم خواهد شد.

5- بالا نگه داشتن عضو آسیب دیده نسبت به سطح قلب سبب تسهیل تخلیه وریدی از ناحیه مربوطه می شود.

6- عمل هاي محافظتي که در مواقع آسیب جزیی و بدون علامت ورزشکار استفاده میشود مثلاً استفاده ازبانداژ برای پیچ خوردگی مختصر مچ پا.

استفاده از اصول فوق در چه زمان و توسط چه کسانی صورت می پذیرد؟

روش های بالا در برخورد اولیه با آسیب های حاد اسکلتی-عضلانی بکار می روند.آشنایی با آنها برای ورزشکار،مربی،پزشک تیم و هر فرد دیگری که مسوول درمان و برخورد ابتدایی با آسیب باشد لازم است.

فایده استفاده از یخ در برخورد با آسیبها چیست؟آیا گرما هم موثر واقع میشود؟

یخ سبب کاهش خونریزی،تورم،التهاب،نیازهای متابولیک ناحیه مجروح،درد و نیز اسپاسم عضلانی میشود.اما گرما به نوبه خود دارای فایده نیست و جز در مورد کاهش اسپاسم عضلانی،سبب افزایش موارد نامبرده هم خواهد شد.گاهی توصیه می شود که دوره های متناوب استفاده از گرما و یخ اعمال شود.یعنی عضو را 1 تا 2 دقیقه از یخ استفاده کنند.بر اساس شدت تورم عضو این نسبت قابل تغییر است.هر چه آسیب حادتر باشد،از مدت گرم کردن کاسته خواهد شد.

روش صحیح ماساژ دادن با یخ چگونه است؟باید چه مدت زمانی طول بکشد؟آیا روشهای دیگری هم برای استفاده از یخ وجود دارد؟

از نحوه تهیه یخ شروع میکنیم:در یک لیوان یکبار مصرف آب ریخته و میگذاریم یخ بزند.سپس لیوان را از وسط بریده و باقیمانده قالب یخ را برای مدت60 تا90 ثانیه بر روی منطقه ای ثابت از عضو آسیب دیده نگه میداریم تا در ناحیه مربوطه و تا 5/1 سانتی متر در اطراف محل احساس کرختی به شخص دست دهد.حال با توجه به وسعت محدوده ای که بی حس شده و به آرامی یخ را به صورت دایره وار روی پوست ماساژ میدهیم.این ماساژ در آسیبهای با وسعت متوسط،7 دقیقه و در نواحی بزرگ تا10 دقیقه طول خواهد کشید.

غوطه ور کردن عضو،در آب یخ هم موثر است.اما تحمل آن برای مصدوم سخت است به علاوه نمی توان عضو را بالاتر از سطح قلب نگاه داشت.به عنوان قانونی کلی،در طی یکساعت میتوان 20 تا30 دقیقه(حداکثر)از یخ استفاده کرد و حداقل 30 دقیقه نیز عضو را به حال خود گذاشت.مسلم است که اگر تحمل مصدوم به سرما کم باشد،باید زمان استفاده از یخ را کاهش داد.

خصوصیت باندهای فشاری چیست؟

این باندها را بايد در هر دور نصف پهنای دور قبلی را بپوشاند.فشار الاستیکی که اعمال میشود سبب کاهش تورم خواهد شد.البته بانداژ نباید آنقدر محکم انجام گیرد که در بازگشت خون وریدی به طرف قلب اختلالی ایجاد کند.در مورد باندهای الاستیک تا توان بالقوه کشش باند کافی خواهد بود.باندهای الاستیک برای آسیبهای حاد اندام تحتانی مناسب نیستند،چون قابلیت محافظت اندکی ایجاد میکنند.



نويسنده : حمیدرضا حاجی آقایی | تاريخ : پنج شنبه 17 فروردين 1391برچسب:, | نوع مطلب : <-PostCategory-> |
» گرفتگی عظلات

چند روش براي رفع كوفتگي و ريكس ساختن عضلات

 یکی از نکات کلیدی تمرین مناسب ريلكس کردن عضلات   می باشد:. شما علاوه بر اینکه نیاز دارید ماهیچه های خود را برای رشد کردن تحریک کنید، بلکه باید به آنها به اندازه کافی استراحت هم بدهید تا مجددا سالم و سر زنده بشوند.

در این قسمت چند روش برای آرام کردن و التیام دادن به ماهیچه ها پس از انجام تمرینات ورزشی را برایتان ذکر می کنیم.

1-تنفساین تمرین را می توانید در زمان خنک کردن و یا در شب پیش از خواب انجام دهید. سعی کنید تنفس خود را کنترل کنید، نفس های آرام و عمیق بکشید، مرحله دم و بازدم باید 4 ثانیه طول بکشد. در زمان بازدم تصور کنید که تمام فشارها و انرژی های منفی از بدن شما در حال بیرون آمدن هستند. احساس کنید که ماهیچه هایتان در آرامش قرار گرفته اند و اگر در تخت خواب دراز کشیده اید احساس سنگینی می کنید. هر بار که نفس می کشید بر روی گروهی از عضلات خاص بدن خود تمرکز کنید و این کار را برای تمام قسمت های بدن خود تکرار کنید.

 

این راه تنفس به شما کمک می کند تا هشیاری ذهنی- بدنی خود را افزایش داده و انرژی خود را صرف ارام کردن ماهیچه هایتان بکنید.

2-کششاین حرکات معمولا در گروه تمرینات ورزشکاران قرار ندارند و مورد بی توجهی قرار میگیرند. حرکات کششی یک از مهمترین حرکات برای تسریع روند بهبودی و جلوگیری از سخت شدگی عضلات به شمار می روند. این حرکات را باید فورا بعد از اتمام تمرینات و در زمانیکه ماهیچه هنوز گرم هستند و انعطاف پذیری بالاتری دارند، انجام دهید.

این حرکات را برای مدت زمان 15 تا 30 ثانیه ادامه دهید تا کشش را کاملا در ماهیچه ها خود احساس کنید. در این نوع حرکات نباید درد زیادی در ماهیچه های خود احساس کنید. چند حرکت مناسب کششی به قرار زیر می باشد:

کشش عضلات عقب ران: در حال ایستاده و یا نشسته سعی کنید انگشتان پای خود را لمس کنید.

کشش ماهیچه چهار سر: یکی از پاهای خود را از زانو خم کنید و کف پا را در پشت نگه دارید، به آرامی زانوی خود را به سمت عقب بچرخانید.

کشش مورب: در حالت ایستاده پاها را به عرض شانه باز کنید، وزن خود را بر روی یکی از پاها بدهید و دستان خود را آزاد در دو طرف پاها قرار دهید. این حرکت را برای هر دو پا انجام دهید.

کشش بازو: یکی از دست ها را بر بالای سر خود ببرید، آنرا از آرنج خم کنید و با دست دیگر آرنج دست خم شده را گرفته و انرا به سمت عقب بکشید.

کشش ساق پا: یک سکو و یا یک پله پیدا کنید و پای خود را بر روی آن قرار دهید، به طوریکه قسمت پشتی کف پا آزاد باشد و سپس به آرامی وزن خود را بر روی همان پا بدهید و زانوی خود را کمی خم کنید تا احساس فشار محسوسی در در قسمت ساق پای خود بکنید.

کشش کمر: بر روی زمین زانو بزنید و بازوهای خود را تا آنجا که ممکن است به سمت جلو باز کنید. در حین انجام این کار کمر خود را بچرخانید تا تمام فشاری که بر روی عضلات آن وارد آمده از بین برود.

با افزودن این حرکات به تمرین های خود، عضلات بیشتری تحت تاثیر قرار می گیرند که این امر باعث می شود رشد ماهیچه در حین انجام حرکات قدرتی بالاتر رود.

 3-خوابیدن
چه کسی یک خواب خوب شبانه را دوست ندارد؟ نه تنها خواب خوب برای عملکرد ذهن شما واجب است بلکه برای ماهیچه ها نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار میباشد. کمبود خواب نه تنها فرایند بهبودی را به تاخیر می اندازد بلکه استرس و فشار را در شما افزایش می دهد ( که موجب آزاد شدن هورمون کورتیزول در بدن می شود) و باعث می شود تا ماهیچه ها سفت و سخت شوند.

سعی کنید هر شب 7 ساعت خواب مطلوب داشته باشید و اگر برنامه کاریتان اجازه می دهد بعد از ظهرها یک چرت 20 دقیقه ای هم بزنید.

4-وارونه شدن شاید این یکی از راههای غیر معمول ریلکس کردن ماهیچه ها باشد، اما اگر اجازه دهید که کشش زمین کار خود را انجام دهد به مراتب ماهیچه هایتان احساس بهتری پیدا خواهند کرد. پس از اینکه تمریناتتان به اتمام رسید یک میله بارفیکس پیدا کنید و پاهای خود را از قسمت زانو به آن قلاب کنید و بعد دست ها و تنها خود را به آرامی رها کنید. برای مدت زمان چند ثانیه در این حالت باقی بمانید.

بر روی آزاد کردن فشار موجود در تک تک عضلات خود تمرکز کنید و بگذارید جاذبه شما را به سمت خود بکشد. برای مدت زمان طولانی در این حالت باقی نمانید چراکه انباشته شدن خون بیش از حد در مغز مشکلات فراوانی را به همراه دارد.

 ۵-حرکات سبکپس از اینکه تمرین سنگینی داشتید، انجام چند حرکت سبک و کم فشار، راه بسیار مناسبی برای آرام کردن و رفع گرفتگی عضلات شما می باشد. با انجام این کار گردش خون در رگ ها افزایش پیدا کرده و از کرخت شدن ماهیچه های نقاط مختلف بدن جلوگیری می شود.

. این کار را می بایست برای مدت زمان 10 تا 15 دقیقه پس از اتمام تمرینات خود انجام دهید. به خاطر داشته باشید که در حین انجام این حرکات نباید هیچ گونه فشاری بر روی بدن شما وارد شود، چراکه اساسا دلیل انجام این حرکات صرفا آزاد کردن و آرام کردن عضلات است.

 



نويسنده : حمیدرضا حاجی آقایی | تاريخ : پنج شنبه 17 فروردين 1391برچسب:, | نوع مطلب : <-PostCategory-> |
» ورزش برای همه

جاگینگ یا دوی آهسته - ورزشی برای همه

فواید جاگینگ
- در جاگینگ تقریبا" تمامی عضلات و ماهیچه های بدن به کار گرفته می شود.
- این ورزش باعث بالا رفتن استفامت قلب و عروق و استقامت عضلانی بدن می گردد
- باعث جلوگیری از پوکی استخوان در سنین بالا می شود
- باسوزاندن چربی در سیستم اکسیژن ، میزان چربی های بیهوده بدن را کاهش می دهد.
- با انجام این ورزش در محیط طبیعی مثل جنگل ها،تپه ها و دامنه کوه ها و یا ساحل دریا میتوان روحیه خود را تقویت کرد و استرس های روزانه را از خود دور کرد .
- تحقیقات نشان داده که کسانی که مرتبا" جاگینگ می کنند دیگر مشکل بد خوابی نداشته و خواب های راحتی را تجربه میکنند. 
چگونه جاگینگ کنیم؟
برای انجام این ورزش بهتر است قبل از آن به موارد زیر دقت کنید:
- مسیر مورد نظر خود را مشخص کنید .
- سعی کنید مسیرتان از راهی باشد که کمتر از خیابانها و محل های شلوغ شهر بگذرد. برای مثال پارک ها یا جنگل ها را انتخاب کنید.
- مسافتی که می خواهید آهسته بدوید را مشخص کنید. این مسافت می تواند نسبت به شرایط بدنی و شغلی شما از یک کیلوتر تا ده کیلومتر باشد که البته بهتر است قبل از اینکار با مشاور پزشکی و یا مربی ورزشی خود مشورت کنید.
- شرایط آب و هوایی را کاملا" بررسی کنید. اگر در زمستان می خواهید جاگینگ کنید، مراقب بارندگی ها باشید. اگر تابستان است، سعی کنید از مسیری که آفتاب کمتر می تابد حرکت کنید یا در شب جاگینگ کنید. گرما باعث می شود تا انرژی و آب بدن شما بی خود از دست برود.
- قبل از انجام جاگینگ، نرمش کنید. این نرمش می تواند از سه تا ده دقیقه انجام شود. نرمش های کششی، برای جاگینگ مناسب هستند.
- سعی کنید عضلات خود را قبل از انجام ورزش خوب گرم کنید. برای مثال ماساژعضلات و انجام نرمش هایی که به گرم شدن آنها کمک می کنند توصیه می گردد.
- اگر مشکلی یا امراضی در سیستم تنفسی یا قلبی خود دارید حتما" قبل از انجام این ورزش با پزشک خود مشورت کنید.
- توجه کنید که تقریبا" تمامی عضلات اصلی و بزرگ بدن می بایست گرم شوند. چراکه جاگینگ تقریبا" تمامی بدن را به حرکت در می آورد.
- اگر موبایل دارید حتما" همراه خود ببرید تا اگر مشکلی پیش آمد جهت امداد تماس بگیرید.
- سعی کنید برنامه ای مشخص را برای جاگینگ خود در نظر بگیرید. مثلا" هر روز سه کیلوتر حداقل بدوید. ویا هفته ای دوبار 
- در انخاب لباس و کفش دقت کنید. از گرمکن و یا لباس های ورزشی متناسب با فصل استفاده کنید. در تابستان از پوشیدن لباس های زیاد که مانع دفع گرما می شوند خودداری کنید . کفش که یکی از مهمترین عناصر این ورزش است را فراموش نکنید. سعی کنید که از کفش هایی که مخصوص دویدن و پیاده روی هستند استفاده کنید.

انجام جاگینگ:
- آرام بدوید و سعی کنید احساس راحتی کنید. اصلا" عجله ای نداشته باشید. فراموش نکید که این Joggingاست نه Running! پس سرعت زیاد لازم نیست.
- سعی کنید تا استاندارد بدوید (نحوه دویدن صحیح را رعایت کنید).
- در هنگام دویدن تمرکز کنید و به چیزهای مختلف فکر نکنید. برای اینکار می توانید آهنگ گوش دهید (توسط وسایل پخش موزیک قابل حمل مانند Walkman). این موضوع همچنین کمک می کند تا حرکت شما ریتمیک شود و سرعت مناسب را پیدا کند.
- اگر احساس خستگی، گرفتگی عضلات و ... کردید استراحت کنید.
- برای خود وقت استراحت (وقفه) در نظر بگیرید. مثلا" اگر قرار است شش کیلومتر بدوید، هر دو کیلوتر یک استراحت سه دقیقه ای بکنید.استراحت باید فعال باشد به این معنی که مثلا" آرام راه بروید. 
بعد از تمرین:
- سعی کنید بعد از انجام جاگینگ، بازهم کمی نرمش و حرکات کششی انجام دهید .این کار برای برگشت به حالت اولیه مناسب است .
- عضلات و ماهیچه های خود را ماساژ دهید
- دوش بگیرید تا با نشاط شده و مسائل بهداشتی را هم رعایت کرده باشید. 
هنگام ورزش:
- هنگام ورزش از از خوراکی های سبک و به اصطلاح پر کالری مصرف کنید (مثل شکلات، خرما و ...)
- آب و آب میوه بنوشید (نه مقدار زیاد) 
بعد از جاگینگ:
- کمبود آب و قند بدن خود را که هنگام ورزش از دست دادید با نوشیدن آب و نوشیدنی های قندی (آب میوه) و غیره جبران کنید
- از خوردن غذاهای چرب پرهیز کنید



نويسنده : حمیدرضا حاجی آقایی | تاريخ : پنج شنبه 17 فروردين 1391برچسب:, | نوع مطلب : <-PostCategory-> |
» طبیعت بدن

آیا طبیعی است که بیش از اندازه عرق کنم؟

    هر چند عرق کردن مزمن (بدون وجود فعالیت بدنی و یا قرار گرفتن در شرایط احساسی خاص)  به ویژه در کف دست ها، زیر بغل،  و کف پا به این دلیل است که اختلالی در قسمتی از سیستم عصبی بدن با نام غدد عرقی وجوددارد.    

  تعرق بیش از حد در برخی نقاط بدن به دلیل خنک نمودن آن قسمت انجام نمی شود. این فرایند بر روی فعالیت های جسمی و اجتماعی فرد تاثیر سوء می گذارد زیرا امری غیر قابل کنترل بوده و دیگران به راحتی متوجه آن می شوند. تنها 1% از کل افراد بشر از این ناراحتی رنج می برند اما اگر شما هم احساس می کنید که تعریق بدن شما بیش از میزان لازم است بد نیست به پزشک خود مراجعه ای داشته اشید . در این مقاله قصد ندارم به مسائل بالینی بپردازم  و هدف روشن نمودن تعریق در ورزش است .   همانطور که می دانید بعضی از افراد برای کاهش وزن و به عبارتی کم کردن وزن خود تعریق را لازم می دانند درصورتی که چنین نیست . 

 

    مکانیزم تعریق         

بدن انسان دارای دمای ثابت 37 درجه سانتی گراد است که در صورت بالا رفتن این درجه حرارت به آن تب گویند و در صورت کاهش لرز (که از علائم سرما خوردگی است ) در هر دوصورت مکانیزم بدن به هم خورده وبه بیماری می انجامد . زمانی که در حال انجام فعالیت ورزشی هستیم بدلیل بالا رفتن میزان متابولیسم (سوخت وساز و تولید انرژی) دمای بدن افزایش می یابد ، حتما" می دانید که به این وضعیت تب گفته نمی شود . ولی در صورتی که دمای بدن کاهش نیابد در عملکرد سیستم عصبی خصوصا" سیستم عصبی مرکزی اختلال ایجاد می شود .   بناچار بدن از چند طریق به دفع گرما میپردازد.

  راه تنفس: هوای گرم را از طریق بازدم به خارج هدایت نموده و هوای خنک را به داخل ریه ها هدایت می کند . و با این عمل دمای ایجاد شده را به بیرون از بدن انتقال می دهد.            دوم با جریان خون: با متسع نمودن مویرگ های سطح پوست، خون گرم را به سطح بدن هدایت نموده تبادل انرژی نموده حرارت درون بدن را به بیرون انتقال می دهد. سرخی گونه ها در هنگامفعالیت به همین دلیل است . نهایتا" در حالی که حرارت بدن به سطح پوست انتقال یافت ،غدد عروقی شروع به ترشح می کنند وعرق با جذب حرارت سطح پوست به بخار تبدیل می شود وباعث سرد شدن عروق و مویرگ های سطحی بدن می شود .با خنک شدن خون در عروق سطحی ، خون سرد شده از طریق گردش خون، توسط عروق به اندام داخلی هدایت می شود و این عمل تا زمانی که دمای بدن ثابت شود ادامه می یابد .

    کارایی سیستم تعریق زمانی است که عرق در سطح بدن جاری نشود وپس از ترشح از غدد بلافاصله به بخار تبدیل گردند و بدن را خنک کنند به این حالت تعریق نامرئی گویند . .جاری شدن عرق در سطح پوست عواقبی چون از دست دادن آب و نمک و الکترولیت های موجود در آن را دارد . بدلیل وجود الکترولیت ها وموادی ضروری که در عرق وجود دارد هرچه میزان تعریق کمتر باشد بهتر است .افرادی که به بهانه کاهش وزن از لباس های گرم استفاده می کنند ، فقط آب بدن را از دست داده اند که با فرض اینکه صدمه ای هم به بدن آنها وارد نشود و دچار گرمازدگی هم نشوند ،چند ساعت پس از پایان فعالیت با نوشیدن آب و مایعات دیگر آب از دست رفته را جبران می کنند . و به هیچ وجه  کاهش وزن آنها نمی انجامد.



نويسنده : حمیدرضا حاجی آقایی | تاريخ : پنج شنبه 17 فروردين 1391برچسب:, | نوع مطلب : <-PostCategory-> |
» تفاوت ورزش با نرمش

تفاوت ورزش با نرمش

. بهترين زمان براي انجام فعاليت هاي ورزشي عصر مي باشد و بد ترين زمان انجام آنها صبح است .بعضي از افراد صبح زود از خواب برخاسته و شروع به ورزش مي كنند در صورتي كه در اين وقت از روز قند خون و همچنين ديگر فاكتور هاي انرژي زاي بدن در حداقل خود قرار دارند و ورزش مي تواند آسيب هاي جدي به بدن وارد كند . در صورتي كه پياده روي و نرمش صبحگاهي مي تواند باعث شادابي و نشاط در طول روز گردد . 

  نرمش                                                                                                                                

      نرمش عبارت از حركات كششي  ونرمشي  است كه در همه جا و همه وقت مي توان آن را انجام داد . اگر جنبه هاي مديتيشن و تمركز را از يوگا برداريم ،حركات يوگا را مي توان نرمش ناميد . نرمش بدون بالا بردن زياد ضربان قلب عضلات بدن را كشش داده و به شادابي بدن مي انجامد . با به گردش درآوردن جريان خون در تمام قسمت هاي بدن خصوصا"در آغاز روز نشاط را به ارمغان مي آورد . و مشكلي هم با پايين بودن قند خون ندارد .

 در اينجا لازم مي دانم راجع به توليد انرژي در بدن توضيحاتي را ارائه كنم.

  سيستم هاي انرژي  بدن

    بدن براي رساندن اكسيژن و دفع دي اكسيد كربن و همچنين براي رساندن مواد غذايي ودفع مواد زائد از سلول ها ضربان قلب و تعداد تنفس را افزايش مي دهد .   تا 30 ثانيه بعد از شروع فعاليت انرژي بدن از طريق (ATP)آدنوزين تري فسفات كه به انرژي آني مشهور اند تامين مي گردد . (ATP)انرژي ذخيره در عضلات و كبد مي باشد ولي بسرعت پايان ميابد .براي باز سازي اين ذخاير به اكسيژن نياز است .اكسيژني كه مي بايست  براي باز سازي  (ATP) به عضلات بيايد پس از چند دقيقه ميرسد . بنابر اين بدن از ذخاير گليكوژني خود استفاده كرده و با سوزاندن قندها به شكل ناقص انرژي لازم را فراهم مي كند . بنا بر اين از 30 ثانيه بعد از شروع فعاليت تا 3 دقيقه  انرژي بدن بصورت بي هوازي تامين مي گردد و مقدار زيادي اسيد لاكتيك در خون تجمع مي كند ويكي از عوامل خستگي در آغاز فعاليت تجمع همين اسيد لاكتيك است . در صورتي كه فعاليت ادامه يابد انرژي مصرفي از طريق سيستم اكسيژن توليد مي شود يعني اكسيژن لازم براي سوزاندن قندها و چربي ها در اختيار بدن قرار مي گيرد .

 



نويسنده : حمیدرضا حاجی آقایی | تاريخ : پنج شنبه 17 فروردين 1391برچسب:, | نوع مطلب : <-PostCategory-> |
» کمیته

کومیته (مبارزه) کیهون ایپون

 

آموزش کومیته (مبارزه) در مرحله اول، بر تکنیک‌ها و حمله‌های خطی (طولی) تأکید دارد. در حالی‌که کومیتهٔ گوهان gohan و سامبون Sanbon، به‌طور قطع فرصتی را برای کاوش روی حرکت غیرخطی فراهم می‌کند. در جریان کومیتهٔ kihon ippon، معمولاً قوانین تغییر جهت دایره‌ای (محیطی)/ گام برداشتن و جاخالی دادن، معرفی می‌گردد. 
این تمرین که احتمالاً پیش‌تر در بعضی موارد اجرا می‌شده، به‌طور متداول به‌عنوان بخش منظم و قانونی آموزش در سطح متوسط در نظر گرفته می‌شود. 
هم‌چون سطح مقدماتی کومیته (مانند gohon و sanbon)، این تمرین اغلب در سطح بسیار رسمی حفظ شده است؛ اعمالی مانند مبادلهٔ آداب و احترامات (مانند تعظیم کردن) و نیت حمله. 
تفاوت اصلی میان این تمرین و تمرینات مقدماتی کومیته، این است که در حال حاضر این مبادله، تنها به یک حمله محدود شده است؛ یعنی فرصت و شانس دوباره در سطوح مقدماتی کومیته، حذف گردیده است. 
● ضربهٔ کشنده (Ikken Hissatsu) 
به‌طور معمول یکی از قوانین اساسی در تمام آموزش‌های هنرهای رزمی ژاپنی محسوب می‌شود. مفهوم ”ikken - hissatsu“، یک تئوری و فرضیه‌ای است که ضرورت تعهد کامل بر پایان دادن مبارزه با ضربه‌ای کشنده را بیان می‌دارد. 
در حالی‌که هنرهای رزمی چینی، به تحت فشار قرار دادن حریف با رگباری از چندین تکنیک گرایش دارد، هنرهای رزمی ژاپنی به پایان دادن مبارزه با ضربه‌ای واحد (البته، به‌طور ایده‌آل) تأکید می‌ورزد. در پس این ایدهٔ رایج، این باور هست که شخص در بسیاری از موارد فقط یک فرصت برای اجرای یک تکنیک خواهد داشت. به عبارت دیگر، شما ممکن است تنها یک شانس برای ایجاد یک حمله یا ضدحمله به‌دست آورید. 
بنابراین بسیار مهم است که شخص همواره با نهایت تلاش و جدیت تمرین و ورزش کند. تنها هنگامی که تعهدی کامل برای یک تکنیک وجود دارد، شخص می‌تواند به پایان دادن مبارزه با یک ضربه امیدوار باشد. در واقع، مفهوم اصلی این تئوری این ست که، همین که تصمیم به شروع حمله گرفتید، آن را با تمام قدرت اجرا کنید. هرگز عقب‌نشینی نکنید. به‌طور ایده‌آل، هر تکنیک را به‌ گونه‌ای اجرا کنید که گوئی تنها فرصتی است که برای ضربه زدن دارید. 
● ضدحمله 
یکی از دلایل اصلی دفاع کردن این است که فرصت و موقعیت مناسبی را برای ضدحمله خلق کنیم. در بیشتر موارد، موقعیتی که در نتیجهٔ یک دفاع ایجاد می‌شود، فقط برای مدت زمان بسیار کوتاهی دوام خواهد داشت. به همین دلیل، ضروری است که بین زمانی که این فرصت به وجود می‌آید و شروع ضدحمله، تا حدامکان کم‌ترین تعلل و تأخیر را داشته باشیم. 
به بیانی دیگر، اگر برای اقدام به ضدحمله، وقت بسیار زیای را صرف کنیم، هرگز موقعیت استفاده از آن را به‌دست نخواهیم آورد. به همین دلیل، رها کردن خود در موقعیتی که یک ضدحمله می‌تواند به‌طور سریع و مؤثر اجرا شود، اهمیت به‌سزائی دارد. یکی از ابزارهای اجرای این تکنیک در سطوح مقدماتی، استفاده از مفهوم کشش دست می‌باشد. اگر روی یک دفاع، دست عقبی را کاملاً عقب بکشید، موقعیتی ایدە‌آل برای اقدام به یک ضدحملهٔ آنی را فراهم نموده‌اید. (بیشتر افراد، مشتاق ضدحمله با ضربهٔ مشت هستند). 
البته عوامل بی‌شمار دیگری وجود دارد تا احتمالاً یک ضربهٔ قدرتمند از سوی شما بتواند موجبات یک ضدحمله را فراهم سازد. برای مثال، اگر فاصلهٔ شما دقیق نباشد (مثلاً در مسافت دوری از حریف قرار داشته باشید و نتوانید خود را سریع به او برسانید)، شروع یک ضدحمله در این سطح مشکل خواهد بود. برای جبران این فاصله، تدابیری وجود دارد؛ هم‌چون، گام برداشتن، جابه‌جائی، پرش و لغزیدن.
ماهنامه دنیای کاراته
آفتاب



نويسنده : حمیدرضا حاجی آقایی | تاريخ : پنج شنبه 17 فروردين 1391برچسب:, | نوع مطلب : <-PostCategory-> |
» کیوکوشین کاراته

آیا میدانید کاراته چیست؟

لطفا یک لحظه تامل کنید حتما فیلمهای پرزد وخورد یادتان می آید یا تصویر شخصی که لباس سفید پوشیده ومبارزه می کند شاید تصویر یک فرد خشن وقلدررا دارید که بیخودی فریاد می کشد یااینکه فکرمی کنید کاراته یک ورزش بسیار خطرناک و آسیب رسان جسمی است که روحیه خشونت را در انسان تقویت می کند وباید به آگاهی تان برسانم کلیه مطالب بالا نادرست می باشد اساسا کاراته ورزش نیست بلکه راهی است برای تندرستی وسلامتی جسمی وپالایش روحی از آلودگی ضد انسانی ودر نهایت دست یابی به یک زندگی آرام و بهتر، یعنی بوسیله تمرینات انسان ساز کاراته شخص تبدیل به فردی کامل تروبا شخصیت والاو مکارم اخلاقی باارزش بشود کاراته نوعی فلسفه زندگی است که در دو بعد تن وروان بطور موازی گسترده وفعال است نخست اینکه با تمرینات مستمر و منظم ورزشی که همگی بربنیان علمی وفیزیکی حرکتی ومفاصل واندامهای بدن استوارند شخص کاراته کابعد از چند ماه به شکلی منطقی دارای عضلات ومفاصل قوی وبدنی با استقامت فوق العاده خواهد گردید وچون این تمرینهابراساس اصول علمی حرکت شناسی مفاصل بدن پایه ریزی شده ازاین روآسیب پذیری شخص ورزشکاردرطول تمرین تقریبا به میزان صفرمی رسد وازطرفی دیگربخاطراین که درطول جلسه های تمرین هنرجوی کاراته شناختی نسبی پیرامون فیزیولوژی بدن وحرکات ورزشی پیدا می کند خود وی نیز تا حدود زیادی در رابطه باانجام حرکتهای مضروغلط محتاط شده وازکژروی خود دارای می کند سوم بدلیل اینکه ماهیت اصیل کاراته برمبنای تواضع وفروتنی وادب واحترام متقابل بین افراد ودوری ازخشونت بناشده وبراجرای درست این اصول تاکید ورزیده می شود شخص کاراته کا ناخود آگاه در مسیر اعتلای انسانی رشد کرده وارتفاء فکری پیدا می کند و حتی اگر درابتدا شرور بوده وبا نیتی شربه کاراته رو آورده باشد بعد از مدتی بطورمنظم وطبیعی اصلاح گشته وبه سمت خیر تغییرجهت می دهدوچون فنون کاراته برپایه حرکت مفاصل و بسیارنرم و سبک بصورت لحظه ای انجام می گردد و هیچ فشار اضافه بر توان به شخصی وارد نمی آورد از این روکودکان6-5 ساله تاافراد سالمند چه زن وچه مرد به راحتی قادر به تمرین ویادگیری کاراته خواهند بود بطورکلی کاراته باعث می شود شخص ازنظر فیزیکی دارای جسم سالم وتندرستی گردد عضلات قلب قوی وحجیم گردند حجم ریه در اثردم وبازدم زیاد افزایش یافته وهوای مانده داخل شش ها به خوبی تخلیه شود معده وروده عمل هضم ودفع را بهتروسریعترانجام خواهدداد به وسیله عرق کردن سموم بدن مرتب دفع شده وسلامت جسمی سرحالی ونشاط بی اندازه ای رابه شخص کاراته کاارزانی می دارد شخص که کاراته کار می کند بهتر وبسیار بیشتر از اشخاص دیگر قدرت فراگیری و درک ذهنی دارد و آماده فعالیتهای گوناگون مغزی (درس خواندن . مطالعه و ...) خواهد بود.
از نظر روانی نیز علاوه بر تمرین مکرر و اصرار دائم مربی به حفظ تواضع و احترام متقابل اجتماعی موضوعاتی نظیر اعتماد به نفس- تقویت اراده- حس نوع دوستی - همکاری متقابل - از بین بردن ترس - اجتناب از خشونت و پرخاش گری - رفتار ملایم - مطالعه -آرامش فکر و ذهن و تخلیه مشکلات روانی- صمیمیت و نهایتا گسترش دوستی در شخص کاراته کا تقویت شده و انگیزه بیشتری نسبت به پرورش و آموزش خود نشان خواهد داد و همانگونه که دارای جسمی متناسب و نیرومند میگردد. دارای روحی بزرگ و طبعی والا و درکی وسیع و به غایت شانی بلند مرتبه در مراتب عالیه اجتماعی و انسانی خواهد شد.جسمی قوی و نیرومند جایگاه مغزی قوی و فکر و شعوری توانمند خواهد بود. دوست عزیزی که به کلاس کن شین کان کاراته آمده ای امیدواریم در مدتی که به تمرین مشغول خواهید بود استفاده مطلوبی از کلاس ببرید و شاهد پیشرفت شما تا درجه های بالا باشیم . کن شین که مخفف شده جمله (کن شین کان کاراته دو) می باشد. یکی از سبکهای کاراته است.کاراته که امروزه در قالب ورزش عرضه می شود در طول سالیان و قرون متمادی و قدم به قدم جمع گشته تا مجموعه ای به شکل امروزین آن شده است. البته کاراته در شکل کنونی انش توسط استاد فوناگوشی گیچین مبتکر سبک شوتوکان حدود 60 الی70 سال پیش معرفی شده. با لباس سفید و درجه بندی کمربندها، در ابتدا تنها کمربند سفید- سبز - قهوهای و سیاه در رده بندی کلاسهای کاراته استفاده می شد باگذشت سالها افراد با سابقه وپیش کسوت که سالیان زیادی به امر یادگیری و آموزش کاراته مشغول بودند.هنر رزمي كاراته با انجام تغییراتی در چگونگی اجرای فنون و نوگرائی و ابداع کردن تکنیکهای جدید و مدرن تر بانی پیدایش سبکهای جدید و نوین شدند.
 



نويسنده : حمیدرضا حاجی آقایی | تاريخ : پنج شنبه 17 فروردين 1391برچسب:, | نوع مطلب : <-PostCategory-> |
» مطالب کامل درباره کیوکوشین

پیدایش ورزش کاراته

چین به عنوان یک سرزمین که درآنجا هنرهای رزمی شروع به شکل گیری نمود می توان موضوعی برای پیدا کردن سرنخ و ریشه اجرای اینگونه هنرها باشد.

.تاریخ چین حاکی از آن است که هنرهای رزمی در ابتدا در آنجا به عنوان یک حالت دفاع شخصی تمرین می شده که آن را(چیاهو)می نامیدند.

آنگاه به مرور زمان بعضی از حرکات آن دستخوش تغییر شدند تا اینکه در سال 520 قبل از از میلاد شخصی به نام (بودید ها رما)که چینی ها او را (تا مر)و ژاپنی ها او را ( د ا رو ما تییشی) می نامیدند به منظور تعالیم مذهبی از هند وارد چین شد.از هنگام ورود به چین توسط امپراطور پذیرفته شد و تعالیم خود را در معبدی بنام شائولین شروع نمود .

.در این مکان راهبان مذهبی وجود داشتند که پیرو فلسفه قدیمی (تائو) بودند و همچنین علاوه بر تعالیم مذهبی تمرینات بسیار ساده ای را جهت دفاع از خویش می آموختند

      تعا لیم بودید ها راما شامل تمرینات شدید انضباطی و انجام اعمال پرهیزکاری همراه با تفکر برای اینکه شاگردانش بتوانند در مقابل ساعتهای طولانی تفکر تاب مقاومت بیاورند

      با زور گویانی که مردان دین را سد راه خود می دیدند به مبارزه ومقابله برخیزند.   18حرکت تمرینی را ابداع نمود که در حقیقت زیربنای حرکات امروزی کاراته است.

 

 

تاریخچه کاراته درجهان(پدرکاراته)

   پدرکاراته امروزی شخصی بنام (گی جین فوناگوشی) که اولین بار درتوکیو در سال1920شروع به نشان دادن هنر رزمی خودش که آن را درچین فرا گرفته بود کرد فرم نمایش وی کاراته جوتسو نامیده می شد اولین دانشگاه ژاپنی که در توکیو آماده تدریس تعالیم (فوناگوشی)شد دانشگاه (کیو)بود و سپس متعاقب آن دانشگاههای دیگر شروع به تعلیم آن نمود ند.

 

تاریخچه کاراته درایران

 هنرهاي رزمي همواره در ايران زمين به عنوان ورزشهايي سنتي و به رسم پهلواني از قديم الايام مورد توجه قرار داشته است. آنچه در ذيل مي‌آيد، خلاصه‌اي است از تاريخچه حرفه‌اي ورزش كاراته در ايران.

سال 1342 ورود هنرهاي رزمي وكاراته به ايران. سال 1975 ورود سبك كان ذن ريو و توسط فرهاد وارسته  وشروع به فعاليت كاراته بصورت رسمي.                                                 در سال 1348 تشكيل انجمن كان ذن ريو.

درسال 1351 انجمن هاي وادوريو ـ شوتوكان

1353(1972) شركت تيم ملي ايران (منتخب انجمن هاي كاراته ) در دومين دوره مسابقات جهاني كاراته (wuko) پاريس(برای اولین بار)

سال 1353تاسيس فدراسيون كاراته ايران

رئيس : فرهاد وارسته نائب رئيس : خسرو جهانباني دبير : جمشيد سليمي

سال 1356 انحلال فدراسيون كاراته با توجه به كسب مقام سومي تيم ملي كاراته در مسابقات جهاني ژاپن(1977)

سال 1356 تشكيل فدراسيون ورزشهاي رزمي و ادغام سه رشته كاراته ، جودو و تكواندودريك فدراسيون

 سپس در سال 1363انحلال فدراسيون ورزشهاي رزمي و تشكيل سه فدراسيون كاراته ، تكواندو و جودو

واما کاراته چیست

    تکنیک عملی جنگیدن با دست خالی و روش تمرینات آن ذهنی و جسمانی می باشد .

    این ورزش برای دفاع شخصی ابداع گردیده است و قدرت استفاده از دستها وپاها دراین ورزش حایز اهمیت است کاراته یک ورزش رزمی رقابتی است که همانند جودو  و تکواندو  در رده بندی وزنهای مختلف انجام می گیرد.

     ماهیت تکنیک کاراته در کمیته خلاصه میشود مفهوم کمیته عبارت است از حمله سریع و موثر به هدف که در آن از تکنیک مناسب و حداکثر قدرت استفاده می شود .

     مسا بقات کاراته ممکن است به صورت کاتا و کمیته برگذار شود کاتا عبارت است از یک سری تکنیک های دفاعی شامل مشت زدن و ضربه زدن با پا  به صورت منظم میباشد.

کاتا شاخه ای ازورزش کاراته است که برای مقابله باحریف کاربردهای زیادی دارد کاتا کلمه ای ژاپنی است وبه معنی شکل وفرم میباشد .

کاتا درواقع الگوهای حرکات تهاجمی وتدافعی رابه صورت جزئی وتکی یاگروهی تعریف می کند.

استادان کاراته کاتا رابه عنوان شیوه ای برای بالابردن توانائی قدرت وتکنیک شاگردانشان به آنها یاد می دادند اما ازمدتها پیش دردوران کهن کاتا ازشیوه های اصولی وحتی زیر بنای یادگیری و آموزشی کاراته بود.

 هر شاخه ای درکاتا اسم مخصوص خود را دارد بعضی از آنها نام مبدا خود را دارند وبعضی تصویر کلی آن شاخه از کاتا را منتقل  می کنند.

.شرکت کنندکان این رشته باید کاتاهای اختیاری و اجباری را انجام دهند

 

سبکهای کاراته

برخي ديگر از هنر جويان که تحت تعليم بزرگترين استادان اوکيناوا قرار گرفته بودند تکنيک هاي سنتي را با يکديگر ترکيب نموده و سبک هاي متعددي از کاراته را به وجود آوردند.

در حال حاضر، سبکهای مختلف کاراته، بالغ بر صدها سبک می‌شود که در واقع، بازگشت همه آنها به چهار سبک اصلی و مادر از سبک های اصلی و کنترلی و يک سبک نيمه کنترلی می‌‌باشد.

سبک های کنترلی عبارتند از:


SHOTO KAN شوتوکان بنيان گذار : گيچين فونا کوشی ( 1957-1868)

شوتوکان يعنی : خانه شوتو، مکتب شوتو - لقب فوناکوشی، شوتو، و کان خانه و کتب وی بود. علاوه بر آن شوتوکان متعلق به سيستم شوری ته در کاراته است.
SHITO RYU شيتوريو بنيان گذار : مابونی کنوا ( 1952-1889 )

شيتوريو متشکل از دو سيستم ناهاته و شوری ته در کاراته می‌‌باشد. شيتو از نام های دو استاد بزرگ اوکيناوايی گرفته شده است. بدين صورت که شی از نام ايتوسوآنکو استاد مسلم سيستم شوری ته و کلمه تو از نام هيگااونا کانر يو بنيان گذار و استاد مسلم سيستم ناهاته.

 

 

GOJU RYU گوجوريو بنيان گذار : مياگی چوجون ( 1953- 1888) گوجوريو يعنی : روش سفت و نرم، که در اوکيناوا شکل گرفت و و متعلق به سيستم ناهاته در کاراته می‌‌باشد.
WADO RYU وادوريو بنيان گذار : اوتسوکا هيرونوری ( 1982-1892)

و ادوريو يعنی : راه صلح، روش صلح، روش صلح جويانه.

وسبک نيمه کنترلی عبارت است از:

 KYOKUSHIN KAI کيوکوشين بنيان گذار : ماسوتاتسو اوياما ( 1994-1923)

کيوکوشين کای، از عناصر مختلفی که نشات گرفته از تجريبات اوياما وسبک های ديگر است، به وجود آمد. کيوکوشين کا ی از سه لغت کيوکو (( بالاترين ،نهايت )) شين (( حقيقت، روح )) و کای ((گروه و انجمن )) ترکيب شده است. نام ديگر اين سبک اوياماريو است. تاکيد اين سبک روی مبارزه واقعی از راه نزديک است. کيوکوشين کای يکی از سبک های خشن کاراته است و برای کاستن مقاومت حريف، تکنيک ها به طور متوالی اجرا می‌‌شود. اين سبک تاکيد زيادی بر روی تمرينات تنفسی و حرکاتی که در کاراته دو ممنوع شده است دارد. دوجوی مرکزی اين سبک هومبو نام دارد و در سال 1955 توسط اوياما در توکيو افتتاح شد.

تاریخچه مسابقات جهانی کاراته

رقابتهای کاراته قهرمانی جهان 34 سال پیش درتوکیوژاپن آغازشد.

اولین دوره این مسابقات در اواخر سال 1970 با شرکت 178 کاراته کا از33 کشورجهان درتوکیوبرگزارشد. در این دوره مسابقات دردوبخش مبارزات  آزاد و کومیته تیمی انجام شد که ژاپن درهر 2 رده قهرمان شد. " واوا" از ژاپن اولین طلای مسابقات جهانی را کسب کرد. کارلیف از کانادا دوم شد و نمایندگان آمریکا و فرانسه به طور مشترک سوم شدند.
دومین دوره این مسابقات درفرانسه به سال 1972 با 220 کاراته کا از22 کشوروسومین دوره درسال 1975 به میزبانی آمریکا با 300 شرکت کننده از30 کشورجهان برگزارشد. اما چهارمین دوره 2 نکته بارزداشت. درمسابقاتی که سال 1977 درتوکیو ژاپن با حضور400 کاراته کا از40 کشوربرگزارشد، نکته اول عدم کسب مدال ازسوی ژاپنیها قهرمانان سنتی این رشته و نکته دوم اولین حضور ایران وکسب مدال با ارزش برنز کومیته تیمی بود.

جام پنجم 1980 نیزازچند جهت حائز اهمیت است. این دوره درمادرید به میزبانی اسپانیا با حضور800 کاراته کا از 48 کشورجهان برگزارشد، برخلاف 4 دوره قبلی مسابقات در7 وزن برگزارشد. ضمن اینکه کاتا هم وارد مسابقات شد. پای زنان نیزبرای اولین بار درهمین دوره بود که به مسابقات جهانی باز شد. دراین جام ژاپن قهرمان شد.

ازپنجمین دوره تاکنون مسابقات به صورت منظم هر2 سال یکباربرگزار شده است که به ترتیب ژاپن در82 ( تایوان) انگلستان در84 (هلند) ژاپن در86( ایتالیا) 88( مصر) و90( مکزیک)   اسپانیا در92 که میزبان بود، ژاپن در94( مالزی) انگلستان در 96 ( آفریقای جنوبی ) فرانسه در 98 ( برزیل ) 2000( آلمان) 2002( اسپانیا) صاحب جام قهرمانی شده اند

 

 

 

 

افتخارات کارا ته ایران

کسب مدال با ارزش برنز کومیته تیمی 1977

 مدال آوری ایران درمسابقات جهانی از سال1996 توسط مهدی عموزاده با کسب مدال طلا آغاز شد.

دوسال بعد در برزیل ایران یک نقره و یک برنز کسب کرد. علی شاطرزاده نقره گرفت وعلیرضا کتیرایی صاحب مدال برنزشد.

3 مدال برنز توسط مهران بهنام فر، مهدی عموزاده وسعید آشتیان درمونیخ آلمان

درشانزدهمین دوره نیز تیم ملی ایران یک نقره توسط جاسم ویشگاهی، 2 برنز توسط مهدی عموزاده وحسین روحانی ویک برنز با ارزش در کومیته تیمی کسب کرد.

توزیع مدالهای مسابقات جهانی کاراته

درپایان یک آمارجالب  از 17دوره قبلی درطول مسابقاتی که در سالهای بین 1970 تا 2004 برگزارشده است، درکل 201 نشان طلا بین کشورهای مختلف تقسیم شده است که فقط 26 کشور صاحب سکوی قهرمانی اوزان مختلف شده اند. دراین بین ژاپنی 30 درصد از کل این 201 مدال یعنی 60 مدال طلا را کسب کرده اند. فرانسوی ها با 35 مدال طلا درمکان بعدی ایستاده اند، انگلستان با 25 و اسپانیا با 17 مدال درمکانهای سوم وچهارم قراردارند. تیم ملی ایران نیزبا تک نشان زرین مهدی عموزاده در بین این 26 کشوردرجای هفدهم قراردارد

 

برخی از سبکهای کاراته در فدراسیون جمهوری اسلانی ایران

کیوکوشین کان کاراته _شیتوریو کاراته – کان ذن ریو – نیو فول کنتا گت – شوتوکان – وادوریو   کیوکو شین ماتسو شیما

    فول کنتاک – شین دو کای – شوتوکان ایران –   کیو کوشین ماتسوئی  دای دو جو کو – آشیی ها را

کوبه اوزوکا – شین ذن بین لمللی  -هایاشی ها شیتوریو – کن شین کای – کن شین کان – کنتاکت کاراته – گوجوری یو 

اوکیتاوائی –   کیوکوشین بین لمللی – سی شین کای  - گوجوریو ایران –شیتوریو شوتوکای  - تاب کاراته فول کنتاکت کیک

بوکسینگ – سید و کان – ایشن ریو – واد و کای _انیشن کاراته – بودو کای – هان مودو –ها پکید و – شن رای – گوجوکای_ شوتوکان ski

 

•          برخی از سبکهای زیر نظر هیئت کاراته بانوان

•          کان ذن ریو – وادوریو – وادوکان – ایشن ریو – شین دو کای شوتوکان ایران – شیتوریو ایران – شیتوریو شیتوکای –سی شین کا ی

•          هایاشی ها شیتوریو- گوجوریو ایران- گوجوریو اوکینا وائی-

•          کیو کوشین ما تسو شیما- کیوکشین ماتسوئی – شین کیوکوشین

•          شین دای – کوبه اوزوکا – کن شین کان – کن شین کای –آشی ها را

•          انیشن – نیو فول کنتا ک – مدرن ها پکیدو – هاپکیدو – هان


 

 

 



ماس اوياما دان 10 و مبتكر كيوكوشين كاراته در سال 1923 در جنوب غربي كره متولد شد. در سن 9 سالگي شروع به تعليم گرفتن (كمپو) نمود. در سن 15 سالگي پدرش او را به ژاپن فرستاد تا در مؤسسه هواپيمايي جوانان ياماناشي به تعليم بپردازد. او براي مدت كوتاهي قبل از اينكه كاراته را زير نظر گي چين فونا كوشي بياموزد، جودو را در مدت كوتاهي آموخت. ماس اوياما زير نظر معلمين مختلف كاراته تعليم گرفت و خيلي سريع پيشرفت نمود و در سن 22 سالگي موفق به دريافت دان 4 شد.

 

2سال بعد در سال 1947 موفق شد كه تمام قهرمانان كاراته ژاپن را شكست دهد. دوران بعد از جنگ جهاني دوم دوران آشفتگي و زحمت براي ژاپني‌ها بود و در همين دوران ماس اوياما اغلب دچار مشكلات ناشي از اشغال آمريكائي‌ها بود. بنابراين در سال 1948 ماس اوياما تصميم گرفت كه به تنهايي در كوهستان به تمرين و تعليم بپردازد. او براي مدت طولاني با تمرينات روزانه به قوي نمودن بدن و قدرت خود مبادرت ورزيد. در سال 1950 پس از مراجعت از كوهستان با يك گاو نر وحشي به مقابله پرداخت و در مبارزات ديگر خود با 51 گاو وحشي كه چهار تاي آن‌ها را كشته و شاخ 47 گاو وحشي ديگر را با تيغه دست (شوتو) شكست. در سال 1952 به آمريكا دعوت شد و 32 برنامه اجرا نمود. در ايالات مختلف درس داد و در هفت مبارزه كه در مقابل بكسورها و كشتي‌ كچ كاران آمريكائي شركت نمود به پيروزي نائل گرديد. او مجدداً در سال 1953 به آمريكا رفت و اين مرتبه در شهر شيكاگو در مقابل يك گاو وحشي به مبارزه پرداخت و با جدا نمودن شاخ‌هاي گاو در قاره آمريكا نيز بسيار مشهور شد. در سال 1954 او  اولين «دوجو» خود را در (مي‌جروتوكيو) افتتاح نمود.

 

معلمين اين دوجو عبارت بودند از (ميزوشيما) و (ياسودا). در سال 1956 دوجوي ديگري در پشت دانشگاه (ريك‌كيو) افتتاح نمود كه معلمين آن عبارت بودند از (ميزوشيما)،(ياسودا)، (ايشي‌ياشي) و (ميناي‌موتو).

 

اين دوجو شروع كيوكوشين‌كاي‌كان (مركز كيوكوشين ‌كاي) بود و در سال 1964 توكيو هونبو (باشگاه مادر در توكيو) افتتاح شد و سازمان بين‌المللي كاراته تأسيس شد. امروزه كيوكوشين كاراته در تمام قاره‌هاي دنيا نفوذ كرده‌است .

کیوکوشین کای یکی از سبک‌های کاراته و یکی از محبوب ترین رشته‌های رزمی در سراسر دنیاست. این رشته توسط ماسوتاتسو اویاما (۱۹۹۴-۱۹۲۳) رزمی کار اسطوره‌ای کره‌ای الاصل بنیان نهاده شد.

این رشته از عناصر مختلفی نشأت گرفته که شامل تجریبات اویاما و تکنیک‌های دیگر سبک‌های کاراته ‌است، به وجود آمد. کیوکوشین کای از سه لغت کیوکو ((بالاترین ،نهایت)) شین ((حقیقت، روح)) و کای ((گروه و انجمن)) ترکیب شده‌است.

این رشته در ابتدا اویاماریو و اویاما کاراته جوجیتسو نیز نامیده می‌شد. تاکید این سبک روی مبارزه واقعی از راه نزدیک است. کیوکوشین کای یکی از سبک‌های کاراته ‌است و برای کاستن مقاومت حریف، تکنیک‌ها به طور متوالی اجرا می‌شود. این سبک تأکید زیادی بر روی تمرینات تنفسی و استقامتی دارد.از اینرو هنرجوی کیوکوشین بعد از سالها تمرینات مکرر دارای اندامی ورزیده می گردد . در سبک کیوکوشین تکیه اصلی بر حفظ سلامتی جسمی و روحی حریف است در مبارزات کیوکوشین و اساسا در فلسفه آن پیروزی به هر قیمتی بر حیرف مقابل معنی ندارد در مبارزات کیوکوشین دو حریف رودررو به چشمان یکدیگر مینگرند و شجاعت و شهامت و دلیری را به هم منتقل میکنند اگر حریف به زمین بخورد حیرف دیگر به وی احترام گذاشته عقب می نشیند در فلسفه متعالی کیوکوشین هدف غائی تناوری جسم برای رسیدن به مکارم عالیه اخلاقی است و به هیچ روی خشونت در سبک کیوکوشین وجود ندارد اساسا خشونت و کیوکوشن در تقابلند نه در تعامل مثل اینست که بگوئیم رفتیم کوه شنا کردیم . کیو کوشین نه تنها خشن نیست بلکه روحیه لطافت .افتادگی و بزرگ منشی را در هنرجو پرورش می دهد دوجوی مرکزی این سبک هونبو نام دارد و در سال ۱۹61 توسط اویاما در توکیو افتتاح شد.بعد از فوت اویاما افراد زیادی مدعی رهبری سازمان شدند که از آن میان کانچو یوشیکازو ماتسوشیما به واسطه منش و کردار والایش از سوی غالب نمایندگان بعنوان رهبر جدید سازمان پذیرفته گردید. بنيانگذار اين سبک در ايران کانچو یوسف شيرزاد مي باشد. در حال حاضر شیهان محسن آشوری رئیس کیوکوشین خاورمیانه و عضو هیئت رئیسه سازمان جهانی میباشد . شیهان داریوش باقری شیهان افشین طباطبائی و شیهان علی اکبر قاسمی نمایندگان رسمی ستزمان در ایران هستند .



نويسنده : حمیدرضا حاجی آقایی | تاريخ : پنج شنبه 17 فروردين 1391برچسب:, | نوع مطلب : <-PostCategory-> |
» عناوين آخرين مطالب